Ciele a nástroje agrárnej politiky SR - Pitoňák, A.
Transformácia poľnohospodárskych družstiev odstraňuje anonymitu vlastníctva a stransparentňuje vzťah k vlastníctvu družstva prostredníctvom majetkových podielov. Náprava ekonomického prostredia pre podnikanie v poľnohospodárstve. Zabezpečenie potravinovej bezpečnosti štátu, zdravej výživy a výživovej dostatočnosti obyvateľstva. Zveľaďovanie a ochrana poľnohospodárskej pôdy.