Leasingové smlouvy v mezinárodní praxi - Kalvoda, Jan
Prenájom strojového zariadenia i jednotlivých strojov a dopravnej techniky v medzinárodných obchodných vzťahoch. Právo používania predmetu leasingu formou leasingovej zmluvy. Operatívny a finančný leasing - výhody a nevýhody. Príprava zmluvy. Podstata prenájmu. Práva a povinnosti nájomcu (leasee). Zodpovednosť za predmet nájmu. Ostatné ustanovenia zmluvy.