Výhody sa nedostavili Všetko sa dá zrátať, len treba chcieť - Klinko, L.
Výhody a nevýhody colnej únie pre ČR a SR, dôsledky pre slabšiu ekonomiku SR. Štruktúrna analýza vzájomného obchodu, saldo, komoditné skupiny. Negatívne dôsledky obchodu v rámci colnej únie s produkciou z domácej surovinovej základne (poľnohospodársko-potravinový komplex). Dôsledky vypustenia niektorých opatrení podkladového návrhu zmluvy, ktorý vypracovala expertná skupina Ekonomickej univerzity a Prognostického ústavu SAV.