Evropská unie a český podnikatel - Kachlík, Alfons
Stručná charakteristika Európskej únie z hľadiska potrieb českého vývozcu či dovozcu. Európska únia, do roku 1993 Európske spoločenstvo. K 1.1.1993 vytvorený jednotný vnútorný trh. Obchodná politika EU. Colný režim EU. Európske normy. Uplatňovanie voľnej súťaže na jednotnom vnútornom trhu. Fungovanie ekonomických nástrojov v hospodárskej oblasti EU. Individuálne kompetencie jednotlivých členských krajín. Rozdiely v obchodných zvyklostiach členských krajín EU. Princípy, z ktorých by mal český podnikateľ vychádzať pri obchodovaní s partnermi EU.