Stredná Európa a integračný proces - Mjartan, I.
Transformačné a integračné procesy v Európe. Ruský záujem o Európu. Nemecký záujem o strednú Európu. Americko-sovietska hegemónia. Zmena vzťahov medzi USA a Ruskou federáciou. Americko-nemecké partnerstvo. Nevyhnutnosť stredoeurópskej solidarity. Stredná Európa a ostatná Európa.