Nehmotné statky a duševné vlastníctvo - Vojčík, P.
Používanie pojmov: hmotný statok, nehmotný statok (dobro), duševné vlastníctvo, resp. priemyselné vlastníctvo a ich zaradenie do Obchodného zákonníka. Charakteristické znaky nehmotného statku, ktorými sa odlišuje od hmotného statku. Poňatie pojmu nehmotný statok. Predmety duševného vlastníctva. Zásady teritoriálnych práv na predmety duševného vlastníctva. Predmet duševného vlastníctva ako predmet licenčných a obchodných zmlúv. Obsah a rozsah pojmov priemyselné vlastníctvo a priemyselné práva. Vzťah priemyselných práv k autorskému právu.