Právní a smluvní problémy v zahraničním obchodě
Hlavné problémy týkajúce sa obsahu kúpnych zmlúv a niektoré ďalšie problémy, ktoré s kontraktom úzko súvisia. Obchodné zvyklosti, právne normy. Kolízne právo (normy) a jurisdikcia. Predkupné právo a právo spätnej kúpy. Právo vlastnícke. Právo zadržovacie a zástavné. Zánik práva. Premlčanie. Plná moc. Vyššia moc. Ochrana priemyslového vlastníctva. Zmluvné dohovory a doložky. Základné ustanovenia záväznosť návrhu a vznik zmluvy. Obsah zmluvných dohovorov. Všeobecné ustanovenia. Druhy zmlúv.