Alternativy pojištění depozit - Revenda, Zbyněk
Povinné poistenie depozít - najčastejšia forma ochrany vkladateľov proti stratám v prípade úpadku bánk. Dobrovoľné poistenie depozít - u súkromných poisťovní alebo cez systém tzv. ochranných fondov. Vzájomné fondy peňažného trhu. Veriteľ poslednej inštancie. Hradenie strát rôznymi subjektami. Koncepcia ochrany vkladateľov v ČR.