Vývoj na poistnom trhu v Slovenskej republike - Chovan, Pavel
Pestrosť a obohatenie ponuky poisťovní. Oprávnenie pôsobiť na trhu malo r. 1993 14 sprostredkovateľských firiem. Priaznivý vývoj celkového prijatého poistného. V hlavnej štruktúre sa prejavuje záujem o neživotné poistenia. Zhodnotenie vývoja na poistnom trhu v SR v r. 1991-1993. Základné druhy poistenia. Porovnanie s vyspelými európskymi krajinami. Nedostatočný záujem o životné poistenia. Celková škodovosť je ovplyvnená rozsahom spôsobených škôd, rastom cien poistených predmetov a rastom úhrad v poistení zodpovednosti za škody.