Zákon NR SR č.237/1994 Z.z. z 24.8.1994 o zdravotnom poistení, financovaní zdravotného poistenia, o zriadení Všeobecnej zdravotnej poisťovne a o zriaďovaní rezortných, odvetvových, podnikových a občianskych zdravotných poisťovní
Text zákona, ktorý nadobúda účinnosť 1.1.1995 s dôvodovou správou.