Informačné zabezpečenie tvorby a ochrany životného prostredia - Závodný, Peter
Tvorba a ochrana životného prostredia. Poukazuje na nedostatky centralizovaného prístupu k budovaniu informačného systému o území. Rozoberá možnosti a prednosti integrácie územne rozptýlených zdrojov dát prostredníctvom Štátneho informačného systému SR. Nové ekonomicko-sociálne podmienky a prierezový charakter potvrdzujú správnosť orientácie na distribuované spracovanie dát v špecifických podmienkach tvorby a ochrany životného prostredia.