Jestvuje nová paradigma pre ekologickú politiku na Slovensku? - Spáčilová, R.
Za rozhodujúcu stratégiu tvorby a ochrany životného prostredia sa pokladá harmonizácia ľudských aktivít s možnosťami prírodného prostredia. Nová ekologická politika SR. Sociálny, ekonomický a ekologický rozvoj Slovenska.