K problémom rozvoja ekológie na Slovensku - Ružička, M.
Interpretácia obsahu ekológie ako vedy. Štúdium ekosystémov a ich súborov. Ekologický výskum. Štúdium ekologicky optimálneho využívania krajiny. Ekologické plánovanie krajiny. Ochrana krajiny. Životné prostredie človeka.