Nové povinnosti pre investorov Právna úprava procesu posudzovania vplyvov investícií na životné prostredie platná od 1. septembra 1994 - Úradníček, Štefan
Proces posudzovania vplyvov činností na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA). Zákon Národnej rady SR o posudzovaní vplyvov na životné prostredie č. 127/1994 Z.z., platný od 1.9.1994. Účelom je vytvoriť a zaviesť do právneho poriadku ucelený a účinný systém prognózovania a posudzovania vplyvov na životné prostredie. Subjekty procesu posudzovania, predmet a rozsah posudzovania, etapy a dokumentácia, odborný posudok, záverečné stanovisko, nadväznosť na povoľovacie konanie, posudzovanie líniových stavieb a vplyvov presahujúcich štátne hranice, poprojektová analýza.