Zvýšenie účinnosti verejných financií v systéme starostlivosti o životné prostredie - Romančíková, Eva
Nástroje ekologickej politiky a potreba ich ekonomickej účinnosti. Finančná pomoc spätá s podielovým financovaním užívateľov (dotácie na ekologické investície). Finančná pomoc bez podielovej účasti pôvodcov znečistenia životného prostredia. Participácia štátu na nákladoch spojených s financovaním opatrení na ochranu životného prostredia. Daňové úľavy.