Sezonní očišťování krátkodobých časových řad s použitím programu "SEZAN" - Šujan, I.
Očisťovanie mesačných a štvrťročných časových radov od sezónnych vplyvov pri sledovaní vývoja ekonomiky (HDP, hmotné investície, priemerné mzdy, maloobchodný predaj, priemyselná výroba, dovoz, vývoz, cenové indexy, nezamestnanosť) metódou, resp. programom ARIMA, pri krátkosti časových radov vyvinutý v Českom štatistickom úrade program SEZAN, jeho odlišnosti od ARIMA. Metódy a postupy uplatňované v programe SEZAN, využitie. Príklady praktických aplikácií na 4 štvrťročných a 8 mesačných časových radoch vybraných makroekonomických ukazovateľov ČR: HDP a stavebná výroba v stálych cenách.