Analýza konfliktů jako hierarchický rozhodovací problém - Jablonský, Josef
Možnosti použitia hierarchického modelovania a viackriteriálneho rozhodovania pri analýze konfliktov, t.j. v úlohách, v ktorých sa na výbere kompromisného scenára (hodnoteného podľa konečného počtu kritérií) podieľa skupina s často protikladnými názormi. Znázornenie rozhodovacieho problému formou hierarchickej štruktúry (napr. strom v termíne teórie grafov). Popis a použitie metódy AHP - Analytic Hierarchy Process - na analýzu konfliktov.