Databázové soubory a optimalizace zisku firmy - Lagová, Milada
Zefektívnenie výrobného procesu, systému riadenia výroby a marketingu firmy matematickým modelovaním kvantifikujúcim vzťahy v ekonomickom systéme ekonomickým modelom. Naplnenie modelu aktuálnymi dátami podnikovej evidencie vo forme databázy na PC pomocou profesionálne spracovaného softwaru. Príklad formulácie riešenia modelu potravinárskeho podniku (spracúva morské mrazené ryby) multiplikatívnou simplexovou metódou. Zhodnotenie aplikácie. Modifikácia modelu.