Stochastický model diskrétních transformačních procesů - Lauber, Josef
Modely transformačných procesov, v ktorých možno vymedziť isté diskrétne stavy, napr. čiastkové ciele, etapy a pod., pričom je úlohou optimalizovať výber variantov (programov, projektov) vzhľadom na zvolený časový horizont, cieľový a východiskový stav. Popis dynamiky modelovacích procesov, ich hodnotovej stránky vrátane diskontovania budúcich výnosov či nákladov. Použitý matematický aparát - semimarkovove procesy s hodnotením a metodológia dynamického programovania. Použitie.