Privatizovať a či nie rodinné striebro? Dopravné energetické tepny našej ekonomiky - Baránik, Michal
Potreba spracovania koncepcie nesprivatizovaného národného majetku. Argumenty zástancov privatizácie prenosových energetických médií (plynovod, ropovod). Dôsledky pre vlastníkov akcií (vyplácanie vysokých dividend) a pre ostatné obyvateľstvo (zvýšenie cien za dodávku plynu, produktov z ropy, elektrickú energiu). Koncepcia štruktúry ekonomiky založená na prosperujúcich zložkách národného majetku, hrozba úniku majetku do zahraničia.