Inovace v informační a komunikační technologii jako podnět k řešení hlubokých změn v existujících podnikových strukturách - Sokolowski, P.
Mechanistický obraz podnikov a ich hierarchických štruktúr (F.W. Taylor), deľba práce, usmernenie informácií a informačných tokov. Prístupnosť informácií a konkurencieschopnosť podnikov, odklon od mechanistických podnikových štruktúr. Ľudský potenciál. Nové chápanie podnikovej štruktúry (decentrálne organizovaný podnik). Nové používateľské architektúry, nadväznosť podnikového hospodárstva a informačnej techniky. Objektovo orientované chápanie. Integrované a distribuované používateľské systémy.