Sako ešte nerobí manažéra Spoločný výskum štyroch univerzít - Mihalik, Jozef
Výsledky spoločného výskumu European Human Resource Manager (Európsky manažér ľudských zdrojov) štyroch univerzít (v Nemecku, Veľkej Británii, Španielsku a EU v Bratislave). Nedostatok osobností, nepripravenosť ľudí zmeniť spôsob myslenia. Investície do výberu správneho domáceho riadiaceho tímu v spoločných firmách. Možnosti orientácie manažérov v SR. Profesionalizmus často vytláčajú politické záujmy. Oblasť riadenia práce ľudí, výkonnosť lacnej pracovnej sily. Zmeny v manažmente určujú úspechy v sprivatizovaných firmách.