Postavení a rozvoj vodní dopravy v ČR - Němec, M.
Vnútrozemská vodná doprava ako súčasť dopravnej sústavy ČR. Ekonomická výhodnosť vodnej dopravy. Podiel vodnej dopravy na celkových dopravných výkonoch v krajinách EU. Využívanie labsko-vltavskej vodnej cesty pre dopravu tovaru. Prepravný objem, vývoj prepravy realizovanej v ČR od r. 1988. Prepravná prognóza do roku 2010.