Rozdělování zisku v akciové společnosti - Dědič, J.
Rozhodovanie o rozdelení zisku podľa obchodného zákonníka ČR valným zhromaždením, ako aj predstavenstvom. Tvorba rezervného fondu zo zisku. Použitie zisku na výplatu dividend. Podiel členov predstavenstva, dozornej rady a zamestnancov na zisku. Prevod účtovného zisku do základného majetku.