Metoda standardních nákladů v tržních podmínkách. 1 - Schroll, R.
Čo sú štandardy a štandardné náklady - ŠN - (priame aj režijné náklady), štandardná kalkulácia nákladov (standard costing). Čo je metóda štandardných nákladov, nákladové a manažérske účtovníctvo. Ciele a spôsob fungovania metódy ŠN, zvláštnosti kalkulačných položiek, tzv. odhadované náklady, základná kalkulácia. Podmienky uplatňovania metódy ŠN. Odchýlky.