Obálková metoda - Maňas, Miroslav
Obálková metóda - spôsob predaja komodít, kedy u ponúkanej komodity nemožno predvídať priebeh dopytu v závislosti na požadovanej cene. Komodita sa predá tomu, kto v stanovenej dobe v zapečatenej obálke ponúkne najvyššiu sumu. Stanovenie tejto sumy je ťažkým rozhodovacím problémom, ktorý sa rieši konštrukciou modelu variantov investovania použitím aparátu teórie hier.