Metody modelování a optimalizace počítačových sítí - Pelikán, Jan
Projektovanie počítačových sietí, technické riešenie minimalizujúce náklady na realizáciu a prevádzku siete. Riešenie minimalizácie nákladov metódami operačného výskumu. Stručný popis nasledovných modelov: kapacitný model projektu počítačovej siete, model optimálneho rozmiestenia replikovateľných súborov v sieti s obmedzením na odozvu, optimalizácia projektu prepojenia LAN siete, optimálna alokácia redundantných liniek pre zvýšenie spoľahlivosti siete. Stručný matematický popis modelov s odkazom na literatúru.