Smerom k štandardnej štatistike. 1 - Dolgoš, Ľubomír
Predseda Štatistického úradu SR Ing. Štefan Condík, CSc. a podpredsedovia ŠÚ SR Ing. Milutín Krištofič, CSc. a Ing. Juraj Schaner o Koncepcii transformácie a rozvoja štátnej štatistiky v SR, prijatej 9.8.1994 vládnym uznesením č. 828. Súčasné úlohy štatistiky, špecifiká jednotlivých štátov. Slovenská štatistika v zmenených podmienkach. Optimálny pomer primárnej a sekundárnej štatistiky. Dostupnosť administratívnych zdrojov. Mechanizmus štatistického zisťovania. Sekundárna štatistika a ochrana individuálnych dát.