Vieme vypočítať HDP a iné makroekonomické údaje? Neznalosť problematiky zvyšuje depresívny stav hospodárstva - Husár, Jaroslav
Makroekonomické veličiny (najmä HDP) vo vzťahu k súčasným problémom v hospodárskom živote SR. Nevyhnutnosť ovládať a využívať ekonomické poznatky. Jediný primárny zdroj pre všetky makroekonomické údaje v SR - Štatistický úrad SR. Nedostatok konsolidovaných a teórii a praxi zodpovedajúcich údajov. Upozornenie na nepresnosti v materiáloch publikovaných ŠÚ SR: Štatistické analýzy a informácie č. 944/94-02 a Ekonomický monitor.