Kolik stojí tržní hospodářství? - Milanovic, B.
Vplyv transformácie v strednej a východnej Európe na sociálnu sféru. Vyššie sociálne náklady transformácie ako sa očakávalo - nezamestnanosť a rastúca bieda. Štatistika chudobných. Náklady na zmiernenie biedy. Rastúce nerovnosti (príjmy, dôchodky, mzdy). Hospodársky rast a chudoba. Zásadné otázky do budúcnosti - charakter ekonomického oživenia, povaha aktívnej politiky zamestnanosti, lepšie cielené sociálne transfery.