Riešenie nezamestnanosti štvrtý rok prešľapuje na mieste. 1 Medziročné skoky v počtoch nezamestnaných sú dôsledkom nekoncepčných improvizácií v politike zamestnanosti - Karabín, Štefan
Na Slovensku chýba ucelená koncepcia pre tzv. veľkú (makroekonomickú) a malú (úrady práce, Fond zamestnanosti) politiku zamestnanosti od r.1990. Makroekonomická politika vlády. Pretrvávajúce "sociálne cítenie" spôsobuje nízku mieru nezamestnanosti, dôsledky. Údaje o raste a stagnácii nezamestnanosti za r.1991-1994. Riešenie nezamestnanosti, návrhy.