Nové územné členenie a štruktúrna adaptácia regiónov - Schmögner, J.
Podmienky ekonomickej transformácie v priestore. Nové územnosprávne členenie štátu. Priestor geografický, ekonomický a správny - ich prelínanie sa (príklad železničnej dopravy). Vnútropolitické a zahraničnopolitické aspekty územného členenia. Dva prístupy k územnosprávnemu usporiadaniu: župný a vládny. Aktuálne otázky transformácie regiónov.