Neziskové organizácie Je podnikanie občianskych združení zárobková činnosť? - Čalfová, J.
Dôležitosť tretieho sektora - neziskového - popri vláde a podnikateľskom sektore, pri zabezpečovaní plného uplatnenia a ochrany dôležitých životných záujmov občanov (napr. čisté životné prostredie, občianske práva, sociálna starostlivosť). Pojem tretí sektor, sprostredkovateľ medzi štátom a občanom. Nadácie a združenia. Na Slovensku registrovaných 10 tis. združení a 700 nadácií. Podpora neziskových organizácií štátom. SAIA - Slovenská akademická informačná agentúra - servisným centrom. Legislatíva upravujúca pôsobenie neziskových organizácií.