Dva makroekonomické otazníky Navěky vyrovnaný státní rozpočet - Bulíř, Aleš
Návrh výkonnej rady ODS na prijatie zákona o vyrovnanom štátnom rozpočte. Niektoré otázky spojené s týmto zákonom. Cyklický charakter schodku štátneho rozpočtu (cyklický schodok, štrukturálny rozpočtový schodok). Rozpočtové príjmy sú procyklické. Rozpočtové výdavky sú proticyklické. Jednoduchý numerický príklad na vplyv cyklického kolísania celkového dôchodku na rozpočtové hospodárenie. Fiškálna politika a fixný devízový kurz v otvorenej ekonomike.