Navyšovaním kapitálu sa portfolio akcionárov VÚB podstatne nezmenilo VÚB aj po demonopolizácii bankou veľkých - Matloň, Igor
Päť rokov činnosti najväčšej slovenskej banky, vývoj ukazovateľov 1990-1994 (aktíva, objem úverov, vkladov, počet pobočiek, klientov, účtov, pracovníkov, kapitálová primeranosť). Zdroje na úvery spočiatku požičané od Slovenskej štátnej sporiteľne, neskôr korunové i devízové vklady od obyvateľov. 47,8 perc. účastín má FNM. Navyšovanie kapitálu na 4,078 mld Sk. Portfolio účastinárov. Priority: likvidita, úvery a ich návratnosť. Vnútorné aktivity banky.