Předplatné karty dobývají svět - Juřík, Pavel
Začiatkom 80-tych rokov si v živote modernej spoločnosti získali miesto tzv. predplatné karty (Prepaid Card), vydávané nebankovými subjektami. Najčastejšie použitie v oblastiach: telekomunikácie, vstupné karty do kín, divadiel, samoobslužný predaj tlače, novín, predaj pohonných hmôt, predaj cestovných lístkov. Vnútroštátne aj medzinárodné využitie (VISA).