Posuzování měnového vývoje - Vojtíšek, Petr
Vo svete - dva spôsoby riadenia menovej politiky, resp. dosiahnutia menovej stability: 1. vychádza zo závislosti cien na vývoji peňažnej zásoby (USA, Nemecko), 2. stabilita cien sa dosahuje väzbou kurzu domácej meny na menu dominantnej ekonomiky.