Internacionalizace trhu s dluhopisy - Jílek, Josef
Pri obchodovaní s dlhopismi sa uberá vývoj cestou internacionalizácie. Rozlišujeme 4 široké kategórie dlhopisov: 1. štátne dlhopisy a dlhopisy verejného sektora so štátnou zárukou, 2. dlhopisy súkromného sektora a iné dlhopisy verejného sektora emitované na domácom trhu, 3. dlhopisy emitované v jednej krajine emitentom z inej krajiny (cudzie dlhopisy), 4. dlhopisy emitované a obchodované medzinárodnými dealerskými inštitúciami v niekoľkých krajinách (eurobondy).