Postavení bank na trhu cenných papírů v USA z hlediska regulace a dohledu - Mašindová, V.
Po kríze v 30-tych rokoch došlo v USA k oddeleniu investičného a komerčného bankovníctva (Zákon o bankách z roku 1933, oddiel 20). Bankový dohľad nad bankovou holdingovou spoločnosťou. Hodnotenie riadenia rizika pri obchodovaní s cennými papierami (CP). Hodnotenie prijatej politiky banky a postupov pri obchodovaní s CP. Pravidlá pre komerčné banky v oblasti investovania a obchodovania s CP. Bankový dohľad nad komerčnými bankami. Riziká spojené s obchodovaním s CP. Stručná charakteristika vybraných druhov CP v USA.