Komerčné banky posúvajú svoje úverové zdroje na financovanie schodku štátneho rozpočtu - Oberhauser, Ján Artur
Koncom r.1994 vzhľadom na vysokú rizikovosť hospodárskeho prostredia prejav dvoch tendencií v úverovej politike komerčných bánk: pokles poskytnutých úverov o 6-7 mld Sk a postupná reštrukturalizácia financovania vnútornej zadlženosti vlády (schodok štátneho rozpočtu) v neprospech súkromného sektora a dlhodobých úverov.