V rámci Programu všeobecnej privatizácie sa poľským občanom ponúka majetok takmer 450 podnikov - Matloň, Igor
Informácia o programe a harmonograme privatizácie národného majetku v PR, kde sa v dec.1994 vytvorilo 15 Národných investičných fondov. Prejde do nich časť majetku 444 štátnych podnikov (obdoba slovenskej kupónovej privatizácie). Medzinárodné konzorciá správcami fondov. Priebeh privatizácie v r.1995-1996. Doteraz transformovaná tretina štátneho majetku. Zoznam najväčších zahraničných investorov v Poľsku k 30.11.1994.