Koncepční záměry evropské dopravní politiky - výzva pro urychlení restrukturalizačních kroků dopravního systému ČR - Šemora, Z.
Štyri úrovne dopravy v ČR: - celoeurópska, - celonárodná, - regionálna, - miestna. Koncepcia spoločnej európskej dopravnej politiky. Rozvoj a integrácia dopravného systému v rámci ES. Koncepcia dopravnej politiky Českej republiky.