Medzinárodný obchod a ekonomika SR. 1 - Mihalik, Jozef
Dohoda o tarifách a clách podpísaná v Marrakéši otvára novú éru medzinárodnej ekonomickej spolupráce. Ťažiskové oblasti dohody. Efektívnosť v obchode - rezolúcia Medzinárodný obchod a rozvoj, prijatá na 49. valnom zhromaždení OSN. Predpokladom plnenia jej záverov je vypracovať proexportnú stratégu SR. Odporúčania medzinárodného sympózia OSN vládam, obchodným organizáciám a ďalším účastníkom medzinárodného obchodu.