Tretí pilier svetovej ekonomiky Vznikla Svetová obchodná organizácia, Slovensko je jej členom - Adamiš, M.
Svetová obchodná organizácia (WTO) nahradila od 1.1.1995 Všeobecnú dohodu o clách a obchode (GATT). Riaditeľ odboru multilaterálnej spolupráce Ministerstva hospodárstva SR Miroslav Adamiš o jej poslaní a ekonomických dôsledkoch pre SR. Spolu s MMF a Svetovou bankou je WTO tretím pilierom novej štruktúry svetovej ekonomiky. Práva a záväzky SR od 1.1.1993, keď sa stala zmluvnou stranou GATT. Prínos medzinárodných dohôd, výhody členstva. Podmienka na uplatnenie poľnohospodárskych produktov na svetových trhoch. Dôsledky znižovania cla. Vplyv na HDP. (Dokončenie článku na s. 6 Burzových novín.)