Zahraničný kapitál a slovenská ekonomika Informácie - prirodzená súčasť mediálneho systému - Borovský, Juraj
Zahraniční investori - dôležitý stabilizujúci a dynamizujúci prvok ekonomiky. Celkový objem zahraničných investícií v SR je najnižší v stredoerópskych transformujúcich sa ekonomikách. Oblasti ovplyvňujúce vstupy do ekonomiky. Nedostatok konkrétnych informácií o systémovom prostredí SR. Byrokratický a neprehľadný systém odsúhlasovania a podporovania vstupu zahraničných investorov do konkrétnych podnikateľských subjektov. Rozpracovanie stratégie umiestnenia zahraničného kapitálu. Determinanty podnikateľského systémového prostredia.