Karpatský euroregión čaká na jasné slovo Slovenska - Matejovič, R.
Význam euroregiónov - 150 v západnej Európe, podpora prihraničnej spolupráce. Karpatský euroregión - zoskupenie prihraničných oblastí Slovenska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ukrajiny, mapa, plocha, obyvateľstvo, riadenie radou. Hospodárska situácia oblastí. Nevýrazná ekonomická spolupráca, príčiny. Podpora zo zahraničia (USA), nadácie domáce i z cudziny.