Hospodářská špionáž - Brožová, A.
Vo vyspelých ekonomikách - hlad po hospodárskych informáciách o konkurencii. Získavanie a ochrana hospodárskeho tajomstva. Použitie výzvednej techniky. Priama špionáž. Informačný únik vo väzbe na odchod zamestnancov. Akvizičná činnosť a proces spájania firiem - únik citlivých informácií.