Třetí vrchol se rýsuje Zákon o sociální pomoci - Polívka, M.
Návrh zákona o sociálnej pomoci v ČR. Spolu so systémami sociálneho poistenia a štátnej sociálnej podpory bude vytvárať systém sociálneho zabezpečenia v ČR. Súčasný systém poskytovania sociálnej starostlivosti. Nedostatky tohto systému. Ciele novej úpravy zákona. Základná charakteristika sociálnej pomoci a základné pojmy. Formy sociálnej pomoci. Financie v systéme sociálnej pomoci.