Dohled nad pojišťovnictvím ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska a jeho vztah k požadavkům Evropského společenství. 1 - Lambert, A.
Dohľad nad poisťovníctvom vo V. Británii uskutočňuje odbor poisťovníctva Ministerstva priemyslu a obchodu (DTI). Činnosť rozdelená do niekoľkých oblastí: Autorizácia nových poistiteľov. Dohľad nad existujúcimi poistiteľmi. Uskutočňovanie medzinárodného vyjednávania a dohováranie vzájomných vzťahov. Vytváranie novej legislatívy pre uplatnenie tretej generácie smerníc ES. Udržiavanie dialógu v rámci poisťovní V. Británie. Dohľad nad reguláciou sprostredkovateľov. Podrobnosti o dohľade vo V. Británii.