Dvojité poistenie a systém poistného plnenia - Fekete, Imrich
Viacnásobné poistenie a jeho formy - dvojité poistenie, spolupoistenie a súbežné poistenie. Vymedzenie týchto pojmov, rozdiely medzi nimi. Mechanizmy, ktoré bránia tomu, aby sa viacnásobné poistenie stalo zdrojom obohatenia sa poisteného. Pramene poistného práva, jednotlivé princípy a systémy v poistných zmluvách poisťovateľov v krajinách Európy, štátoch bývalého britského Commonwealthu, USA. Pre vysvetlenie jednotlivých princípov a systémov uvedené slovné príklady.